Santarun Dalen

10858513_427033180781723_7066268436802092691_nIMG_6248

De Santarun heeft voor ons fonds maar liefst 2915,50 euro opgeleverd. Hartelijk dank!

Uit Coevorden HaH:

Het Rudie Zwols Fonds (RZF) wil graag weten hoe tegen het fonds wordt aangekeken en wil dat graag delen met alle lezers. Maandelijks komt iemand anders over het fonds aan het woord. Nu een interview met Henk de Jonge uit Dalen.

Henk is druk. Hij heeft zijn bedrijf Edoprint en hij heeft veel bestuursfuncties, o.a. bij Daler Promotie, de Ondernemersvereniging, de Fiets4daagse, Dametin en de Rabobank. Haast te veel, hij gaat wat minderen.

Met Daler Promotie, waarvan Henk voorzitter is, organiseren ze dit jaar voor de derde keer de Santarun. Op zondag 21 december lopen als Kerstman verklede deelnemers een run door Dalen.

“Het is geschikt voor iedereen. Eigenlijk is het meer wandelen. Iedere deelnemer krijgt een Kerstmanpak aan. Het is een fantastisch gezicht om al die mensen in hun rode pak door Dalen te zien lopen.”

Daar zit ook de passie van Henk.

“Ik geniet er zo van als we iets hebben georganiseerd en de mensen beleven er plezier aan.

Het eerste jaar waren er ruim 700 deelnemers, vorig jaar 1000 en dit jaar hopen we zelfs nog iets meer deelnemers te krijgen. Dagelijks komen de inschrijvingen binnen en niet alleen uit Dalen. Ook uit omliggende dorpen en zelfs uit ver weg liggende plaatsen komen de aanmeldingen binnen. Aan de namen kan ik zien dat hele families meedoen.”

De inschrijving kost 10 euro.

“Dat houden we bewust heel laag. Het moet goed toegankelijk zijn. Middels sponsoring dekken we de meeste onkosten.”

Jaarlijks kiest de organisatie enkele goede doelen. Dit jaar zijn dat de werkgroep AED (hartreanimatie) en het Rudie Zwols Fonds.

“We kiezen doelen die dicht bij ons liggen. We weten dat de werkgroep AED geld nodig heeft voor het opleiden van mensen die met de apparatuur kunnen werken. Het Rudie Zwols Fonds zorgt ervoor dat alle kinderen kansen krijgen op een goede ontwikkeling.”

Henk verricht zelf veel vrijwilligerswerk.

“Ik vind het belangrijk dat je meedoet in de maatschappij en de handen uit de mouwen steekt. Het RZF werkt alleen met vrijwilligers. Ze betalen het lidmaatschap van een vereniging, of de OV-kaart voor kinderen die stage moeten lopen, ze geven soms een computer. Het is goed dat het RZF met intermediairs werkt. Zij kennen de kinderen goed die hulp nodig hebben.”

Organiseren doet Henk graag. Zo heeft hij zich ook intensief met De Spinde in Dalen bemoeid.

“Heel fijn dat er nu uiteindelijk een goede oplossing komt voor dit gebouw. Met Daler ondernemers en vele andere betrokkenen komt hier iets moois van.”

We wensen Henk heel veel succes met de Santarun en het is heel fijn dat het RZF door hun bijdrage in staat wordt gesteld om kinderen te helpen.

Tot slot:

Het Rudie Zwols Fonds dankt graag allen die dit jaar op welke manier ook een bijdrage hebben geleverd aan het fonds en wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2015!

Print Friendly, PDF & Email