Flinke donatie De Nieuwe Veste

Lotte ten Bokkel en Eline Veenstra uit 2 havo/vwo verrasten Sijke Dijkstra en Coby Pasveer van het Rudie Zwols Fonds (RZF) met een cheque ter waarde van 1626,60 euro. Het geld was bijeengebracht in aanloop naar C-Day 2019.
Dit is bij scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden de laatste dag voor de kerstvakantie. Een dag die gevuld is met samen het jaar afsluiten in de vorm van sport en cultuur. De organisatie van C-Day heeft leerlingen, ouders, medewerkers en de school gevraagd naar een vrijwillige bijdrage. Lotte en Eline kozen op C-Day voor de activiteit zwemmen op het nabije terrein van Center Parcs De Huttenheugte. Net als veel andere leerlingen, overigens.
Om te kunnen zwemmen is een zwemdiploma nodig. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar soms ontbreekt het in een gezin aan de financiële middelen voor zwemles. En dan kan – met hulp van het genoemde fonds – een kind toch zwemles krijgen. Of naar muziekles of lid worden van een sportvereniging. ,,Met dit mooie bedrag van De Nieuwe Veste kunnen we echt veel doen. We verwachten zeker zes kinderen hiermee te helpen”, zegt Dijkstra.

Print Friendly, PDF & Email