Archief

Cheque Grachtenloop 2015

Uit: Coevorden Huis Aan Huis januari 2015:thumb

Coevorden / Dalen – Ditmaal was het Rudie Zwols Fonds het doel dat de organisatie van de Coevorder Grachtenloop had uitgekozen. De Grachtenloop is een initiatief van Rotaryclub Coevorden en wordt jaarlijks georganiseerd samen met loopgroep CoDaC.
Tijdens de bijeenkomst van Rotaryclub Coevorden in restaurant De Baander in Coevorden reikte Herman Venhorst, Rotarylid en voorzitter van de Grachtenloop, een cheque uit van maar liefst 5.000 euro. Walter Kiljan van Heuven en Ria Eising van het Rudie Zwols Fonds namen de cheque, toch enigszins beduusd door de hoogte van het bedrag, in ontvangst. Bij de overhandiging waren ook Jos Assen en Willy Heijnen van loopgroep CoDaC aanwezig.
In het jaar 1996-1997 was huisarts Rudie Zwols voorzitter van Rotaryclub Coevorden. Hij overleed plotseling. Gezien zijn betrokkenheid bij kinderen richtte Rotaryclub Coevorden ter nagedachtenis aan hem het Rudie Zwols Fonds op. Inmiddels staat het Rudie Zwols Fonds op eigen benen, maar uiteraard is er nog steeds een hechte band tussen beide organisaties. Het fonds helpt kansarme kinderen in de gemeente Coevorden.
Tijdens de bijeenkomst van gisteravond gaf Walter Kiljan van Heuven een overzicht van het afgelopen jaar, zoals het fonds jaarlijks doet bij Rotary Coevorden.
De opbrengst van de Coevorder Grachtenloop gaat jaarlijks naar een goed doel, gericht op de jeugd. Het geld ging in de loop der jaren onder andere naar jeugdsozen, speeltuinverenigingen, scouting en de jeugd van loopgroep CoDaC.

=======================================================================================================================================

Afscheid wethouders mei 2014

Bij het afscheid van het gemeentebestuur van de wethouders Truus Pot en Ruud Wilting in mei 2014 hebben de beide wethouders gevraagd om in plaats van een cadeau een geldelijke bijdrage voor het Rudie Zwols Fonds en de Voedselbank te willen geven.
Heel fijn!
Ons fonds heeft  € 843,75 gekregen en daar zijn wij de beide wethouders zeer dankbaar voor. Hartelijk dank voor dit fijne gebaar en wij hopen dat het beiden goed zal gaan na deze bestuurlijke periode.

=======================================================================================================================================

Esdalcollege Veurjaorsfair 2014

Het Esdalcollege Oosterhesselen heeft de opbrengst van de Veurjaorsfair 2014 wederom bestemd voor ons fonds. Op een prachtige zonovergoten middag waren alle leerlingen in touw om er gezamenlijk een mooi feest van te maken en dat is gelukt! Naast een fijne middag was ook de opbrengst indrukwekkend: maar liefst €1530,–! Heel hartelijk dank aan de leerlingen en de leerkrachten en ouders voor dit prachtige bedrag!

=======================================================================================================================================

Bijdragen notarissen, Albert Meijering en IVC

De notarissen Huberts en Gaikema gaan met pensioen. Zij hebben aan hun relaties gevraagd in plaats van hen een cadeau te geven, een gift te doen aan het Rudie Zwolsfonds.
Wij hopen, mede namens notaris Huberts en notaris Gaikema, dat van die suggestie veel gebruik wordt gemaakt. Er is inmiddels al bijna 1500 euro binnengekomen! Hartelijk dank!
Albert Meijering heeft afscheid genomen van zijn werk en heeft ons 350 euro geschonken! Hartelijk dank!
De Industrievereniging Coevorden heeft de opbrengst van de nieuwjaarsbijeenkomst aan ons fonds geschonken. Wij kregen 500 euro bijgeschreven. Hartelijk dank!

=======================================================================================================================================

Esperanto haalt € 569,25 op voor Rudie Zwols Fonds

Bron: Persbericht Drumband Esperanto.

1

.

Drumband Esperanto heeft zaterdag 569,25 euro opgehaald voor het Rudie Zwols Fonds. Dit deden zij door de verkoop van beertjes, taarten en loten bij de koepel in Coevorden. Daarnaast konden kinderen zich uitleven tijdens de drukbezochte drumworkshops, zich laten schminken of genieten van een beker ranja.
Tot in de laatste uurtjes is er doorgewerkt om, net als vorig jaar, weer een actie op touw te zetten ten bate van het Rudie Zwols Fonds.
Met dank aan vele sponsors in Dalen en Coevorden was er aan leuke prijzen voor een loterij geen gebrek. Dankzij een heleboel enthausiaste kinderen zijn ook de drumworkshops weer tot heinde  en
verre te horen geweest. Ondertussen vond ook de ranja gretig aftrek en hebben vele kinderen zich laten schminken.
Enige verwarring was er nog even over het bedrag dat er op de cheque geschreven was. “De volgende keer laten we het geld tellen door iemand die wél geslapen heeft.”, aldus Esperanto-lid Hanneke. Na de opbrengst nog eens nauwkeurig nageteld te hebben bleek er maar liefst 569,25 euro opgehaald te zijn, welke volledig ten goede zullen komen aan het Rudie Zwols Fonds.
Workshop drummen.
Esperanto Coevorden is een drumband voor en door leden. Er wordt binnen de vereniging grote waarde gehechte aan samenwerking, betrokkenheid en overdracht van kennis en vaardigheden. Zelfwerkzaamheid neemt een centraal karakter in.

================================================================================================================

Artikel Coevorden HAH september 2013

Mooi eerbetoon aan Rudie’

Het Rudie Zwols Fonds (RZF) wil graag weten hoe tegen haar wordt aangekeken en ze wil dat graag delen met alle lezers. Maandelijks komt iemand anders van het fonds aan het woord. Ditmaal is het de beurt aan Coby Pasveer-Meppelink, de weduwe van Rudie Zwols. Hij overleed onverwachts in februari 1997. Rudie Zwolswas een huisarts in Coevorden, die erg begaan was met kinderen. ‘Ik was er blij mee en vond het heel mooi, dat Rotaryclub Coevorden -waarvan Rudie toen voorzitter was-op 1 januari 1998 een fonds met zijn naam oprichtte. Rudie sprak wel over armoede, maarvaak werd er wat lacherig op gereageerd. Dat speelde toch niet in Nederland. Dat herinnerde de Rotary zich en daarom werd het fonds ten behoeve van kansarme kinderen opgericht. Hij was zijn tijd dus al ver vooruit’, aldus Coby. Zij is zelf van meet van af bestuurslid van het Rudie Zwols Fonds. ‘We hebben een fijn bestuur, dat zeer gemotiveerd en betrokken is.’

‘Het mooiste is, dat het fonds zichzelf bewezen heeft. Rudie zag toen al dat het mis ging. Sinds de oprichting van het fonds zijn honderden kinderen geholpen met een lidmaatschap van sportclubs, de aanschaf van pc’s, schoolboeken en een reiskostenvergoeding om naar school te kunnen’, vertelt Coby.

Het fonds werkt met intermediairs, die aanvragen kunnen doen. Zo blijft de privacy van de kinderen gewaarborgd. ‘Dat het een goed concept is, blijkt wel uit het feit, dat onder meer het Jeugdsportfonds Nederland en ‘Vecht voor jeugd’ in Hardenberg ons heeft benaderd voor informatie.’ Coby is ook de middenstand dankbaar, die regelmatig spullen tegen inkoopprijs of gratis regelt. Het fonds heeft een eigen website: www.rudiezwolsfonds.nl

=======================================================================================================================================

Forse cheque van Rotary Club Uelsen-Coevorden

Bron: 09-04-2013 Coevorden Huis aan Huis (website).
Dalen/Coevorden/Uelsen – Rotaryclub Coevorden-Uelsen hield 18 januari 2013 voor de vijfde keer de Uelsener Musiknacht. De helft van de opbrengst ervan ging naar het Rudie Zwols Fonds. Voorzitter Jan Geerts van het Rudie Zwols Fonds nam de forse cheque in ontvangst.

Tijdens een bijeenkomst van de Rotaryclub Coevorden-Uelsen op 9 april 2013 in restaurant De Baander in Dalen overhandigde Rotary-voorzitter Hannie Piebes de cheque van maar liefst 5.000 euro aan Jan Geerts.

Hij was reeds op de hoogte gesteld van een ‘leuke’ cheque. “Deze cheque is wel heel leuk”, zei hij in zijn dankwoord richting Rotaryleden. Het Rudie Zwols Fonds stelt bijdragen beschikbaar aan kansarme jongeren, zodat ook zij kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld sportieve en culturele activiteiten.

Hetzelfde bedrag ging naar Haus Soteria in Emlichheim. Bij de Uelsener Musiknacht waren op vijftien locaties allerlei muziekgroepen en koren uit Nederland en Duitsland in de meest uiteenlopende genres te beluisteren.

=======================================================================================================================================

Esdalcollege 2012

Esdal College Oosterhesselen: 1.500 euro voor Rudie Zwols Fonds.

Bron: 02-05-2012 Coevorden Huis aan Huis.
Oosterhesselen • Het Esdal College in Oosterhesselen heeft het Rudie Zwols Fonds afgelopen vrijdag, 27 april, verrast met een cheque van 1500 euro. Dit was de opbrengst van de zeer geslaagde ‘Veurjaorsfair’, die op woensdag 4 april door leerlingen en leraren van de school werd gehouden.

Twee leerlingen van de leerlingenraad overhandigden de cheque aan Jan Geerts van het Rudie Zwols Fonds. Dit fonds ondersteunt jeugd tot en met de leeftijd van 17 jaar uit de gemeente Coevorden, die in moeilijke omstandigheden verkeren. Doel van het fonds is om jongeren kansen te geven voor ontwikkeling op sportief, educatief en cultureel gebied. ‘Het Rudie Zwols Fonds verricht al vele jaren heel nuttig werk door jongeren op sociaal-educatief terrein te ondersteunen. Onze school draagt dit initiatief een bijzonder warm hart toe. De opbrengst van de Veurjaorsfair komt in alle opzichten dus heel goed terecht’, aldus teamleider Ria Schrik van het Esdal College.

Activiteiten
Tijdens de ‘Veurjaorsfair’ op 4 april bruiste het bij Esdal College aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen van festiviteiten. Er waren tal van creatieve activiteiten op touw gezet, zoals spelletjes en een rommelmarkt. Andere activiteiten waren onder meer een rad van avontuur, luchtbuks schieten, poffertjeskraam en een grabbelton. Aan het einde van de middag werd er door de leerlingen van het Esdal College een veiling van diverse goederen gehouden.

Twee leerlingen van het Esdal College in Oosterhesselen overhandigen een cheque ter waarde van 1.500 euro aan voorzitter Jan Geerts van het Rudie Zwols Fonds.

Veurjaorsfair Esdal College Oosterhesselen.

Bron: 29-03-2012 Dagblad van het Noorden.
Op het Esdal College in Oosterhesselen wordt op 4 april een Veurjaorsfair gehouden. In de schooltuin zijn verschillende activiteiten, zoals oude spelletjes, een rommelmarkt en dans & muziek. Aan het eind wordt een veiling gehouden. De opbrengst van de dag gaat naar het Rudie Zwols Fonds.
Van 14:00 tot 16:00 uur aan de Beatrixlaan 14a, 7861 AJ  Oosterhesselen.

======================================================================================================================================

Schenking Personeelsvereniging CEO.

Bron: 12-10-2011 Coevorden Huis aan Huis.

Coevorden – Personeelsvereniging CEO (Coevorden en omstreken) voor post en telecom houdt na zestig jaar op te bestaan nu ook het postkantoor aan de Wilhelminasingel wordt opgeheven. De € 2.122,14 die nog in kas was, is door bestuursleden Kees Gubler en Harm Kruk geschonken aan het Rudie Zwols Fonds.

Voorzitter Jan Geerts van het Rudie Zwols Fonds nam woensdag, 5 december 2012, de cheque in ontvangst en was zeer verrast over het bedrag. Hij bedankte het bestuur van harte voor de ruimhartige geste als prachtig sinterklaascadeau.

In maart werd het zestigjarig bestaan van Personeelsvereniging CEO gevierd in zaal De Loo, waarbij een jubileumboek werd gepresenteerd. De personeelsvereniging werd in 1952 opgericht met als doel het kweken en onderhouden van een prettige omgang tussen collega’s. In zaal Arends aan de Markt werd een oprichtingsvergadering gehouden.
Het postkantoor was destijds gehuisvest aan het Kasteel, later aan het Stieltjeskanaal en nu al vele jaren als Businesspoint aan de Wilhelminasingel.
Telecom was gevestigd aan de Melkkade. Het aantal leden bedroeg nu nog ongeveer zestig.

=======================================================================================================================================

 

Print Friendly, PDF & Email