Acties

2018

Theatervoorstelling Sem Donkers
Sem Donkers is een creatieve en talentvolle jongen met een bijzondere droom. Hij wilde een door hemzelf geschreven solo theatervoorstelling voor publiek in een echt toeter spelen. Zie dat maar eens voor elkaar te brengen als je 11 jaar oud bent! Maar hij kreeg het voor elkaar. Dankzij de medewerking van Theater Hofpoort in Coevorden en een financiële bijdrage van het Rudie Zwols Fonds werd zijn droom werkelijkheid. De voorstelling van zijn musical Charlie Chaplin werd een groot succes. Een staande ovatie viel Sem te deel.

Afscheid Henk Oortmann
In 2018 nam Henk Oortmann afscheid van de gemeente Coevorden om te gaan genieten van zijn pensioen. Hij vroeg bezoekers aan zijn afscheidsreceptie in plaats van een cadeau voor zichzelf om een geldelijke bijdrage te schenken aan het Rudie Zwols Fonds. Dat leverde een fantastisch bedrag op: €2364. Henk stond als lid van de Rotary aan de wieg van de totstandkoming van het fonds. Al die jaren droeg Henk het fonds een warm hart toe. Hoogtepunt voor Henk was de gala-avond,  met als thema: “Talenten”, die in 2013 werd gehouden. Esselien de Groot interviewde Henk Oortmann en zo werd in Coevordenhuisaanhuis aandacht geschonken aan het afscheid van Henk en zijn bijzondere relatie met het fonds.

Drents Kabaal
In juni vond een bijzondere activiteit plaats. Radiozender Drents Kabaal hield een drie dagen durende marathonuitzending die werd verzocht vanuit het clubhuis van de BSV Tuindorp in Coevorden. Jaarlijks wordt een dergelijke marathonuitzending verzorgd. Onder de bezielende leiding van Theo Bosch wordt dan onder bedrijven en particulieren geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar werd geld ingezameld voor het Rudie Zwols Fonds. Op de zaterdagavond werd bestuurslid Bart Gehasse live in de uitzending geïnterviewd. Zo kon iets verteld worden over het doel en de activiteiten van fonds. Op zondagavond werd de opbrengst bekend gemaakt en konden de bestuursleden Coby Pasveer en Bart Gehasse een symbolische cheque met daarop het bedrag van maar liefst €3501 in ontvangst nemen. Echt een fantastische opbrengst!

Gift 15 iPads van de gemeente Coevorden

In het kader van het gemeentelijk minimabeleid is het Rudie Zwols Fonds regelmatig gesprekspartner van de gemeente Coevorden. De gemeente draagt de doelstellingen van het Fonds een warm hart toe. Zo kon het komen tot een opmerkelijke gift van de gemeente aan het Fonds. Onlangs moest de gemeente Coevorden overgaan tot het vervangen van 15 iPads. Deze tablet voldeden niet langer aan de gemeentelijke normen. Ze werken echter nog prima en de gemeente zocht een passende bestemming. De tablet zijn allemaal voorzien van een nieuwe beschermhoes en een nieuwe oplader. Via de contacten met de intermediairs kan het Rudie Zwols Fonds kinderen en jongeren in de gemeente die hiervoor in aanmerking komen blij gaan maken.
Op donderdag 1 maart 2018 werden de iPads overhandigd aan voorzitter Sijke Dijkstra
Hieronder een foto, gemaakt door een gemeenteambtenaar,  van de iPads.


Afscheid Ben Karstenberg

Ben Karstenberg, voormalig directeur onderwijsorganisatie van De Nieuwe Veste, overhandigde donderdagmiddag een cheque ter waarde van 947,50 euro aan het Rudie Zwols Fonds.
Karstenberg nam medio december afscheid van de school na er meer dan veertig jaar te hebben gewerkt. Bij zijn afscheid besloot hij dat hij geen cadeaus wilde, maar geld voor het Rudie Zwols Fonds voor kansarme kinderen. Aan dat verzoek gaven de gasten gehoor en zo werd een mooi bedrag bijeengebracht.
De uitreiking vond plaats in De Nieuwe Veste. Namens het Rudie Zwols Fonds namen voorzitter Sijke Dijkstra en bestuurslid Coby Pasveer de cheque in ontvangst, waarmee zij zeer in hun sas waren.
Bron: Coevorden Huis aan Huis dd 15 februari 2018

RZF heeft een nieuwe banner

Het Rudie Zwols Fonds heeft sinds kort de beschikking over een mooie nieuwe banner met daarop ons logo.
In situaties dat geld wordt ingezameld voor het RZF als goed doel is het fijn dat er een zichtbare uiting is van het RZF.
Ook kan het zijn dat het RZF (mede)financier is van een activiteit die voldoet aan onze doelstelling. Ook dan is het wenselijk, dat het logo van het RZF zichtbaar in beeld is.
Het bedrijf Mediasign, gevestigd aan de Printer 5 in Coevorden begreep onze wens en heeft een mooie banner ontworpen, gemaakt en geschonken aan het Rudie Zwols Fonds!
Alweer een prachtig gebaar van een lokale ondernemer die het RZF een warm hart toedraagt.
Op de foto wordt de banner gepresenteerd voor het pand van Mediasign.

Heel bijzondere geste

Onlangs werd het Rudie Zwols Fonds verblijd met een wel heel bijzondere geste.
In de nacht van 31 maart op 1 april traden Geeske en Robert Smiesing met elkaar in het huwelijk.
Om middernacht gaven ze elkaar het jawoord en vierden deze verbintenis met genodigden.
Samen hadden Geeske en Robert bedacht, dat ze geen persoonlijke cadeaus wilden krijgen.
Ze vroegen genodigden om een bedrag te doneren aan het Rudie Zwols Fonds. De opbrengst van deze donaties hebben Geeske en Robert aangevuld tot wat zij noemden: een mooi rond bedrag.
Op zaterdagavond 7 april hebben Coby Pasveer en Bart Gehasse het resultaat bij Geeske en Robert thuis in ontvangst mogen nemen. Voor deze gelegenheid had het paar opnieuw hun bruidskleding aangetrokken. De overhandiging van het bedrag van maar liefst €5000 werd professioneel op beeld vastgelegd. Deze foto werd vervolgens verwerkt in een bedankkaart voor hen die op het bruiloftsfeest aanwezig waren. Oprecht een heel bijzondere geste en ervaring.

2017 en ouder

Heel bijzonder! Sinds een aantal jaren schenkt Anne Dozeman een bedrag aan het Rudie Zwols Fonds. Anne brengt kranten rond in Oosterhesselen en ontvangt aan het eind van het jaar dan een extraatje van de abonnees. Dat levert ieder jaar een mooi bedrag op. In 2017 was dat maar liefst €1165!! Een heel bijzondere geste van Anne waar we erg blij mee zijn. Mooi om te zien dat veel inwoners van Oosterhesselen door middel van hun gift aan Anne een steentje bijdragen aan de doelstellingen van het Fonds.

De ING heeft in onze regio vijf goede doelen geselecteerd waarop gestemd kon worden in het kader van ING Nederland Fonds. Onze stichting zat ook bij de selectie en wij zijn op de derde plaats geeindigd. We krijgen 2000 euro! Hartelijk dank aan de ING en aan alle mensen die op ons hebben gestemd!

De stichting Peuterzalen gemeente Coevorden is gestopt. Vorig jaar verviel deze belangrijke opvang voor de jongste kinderen doordat de gemeente de peuterspeelzalen niet meer tot haar takenpakket rekende. Het bestuur van de stichting heeft, in samenspraak met de directeur Linda Hageman, besloten om ons een belangrijk deel van nog aanwezige middelen te schenken. Wij kregen maar liefst 2500 euro! Heel hartelijk dank en wij zullen deze gelden goed inzetten voor kinderen die dat nodig hebben.

SAM_3122

Directeur Frans Hagel van de Bakker Groep in Coevorden overhandigt een cheque aan Jan Geerts, voorzitter van het Rudie Zwols Fonds. De cheque is beschikbaar gesteld door de ABN/Amro-bank. Hartelijk dank aan de bank en aan de Bakker Groep! (december 2015)

De R.V. de Boekweitakkers hebben een concours gehouden op 10 oktober 2015. De netto opbrengst van 226,13 hebben ze bestemd voor ons fonds. Hartelijk dank!

coerotary.jpg

Rotaryclub Uelsen-Coevorden heeft het Rudie Zwols Fonds een bedrag van maar liefst 4.000 euro geschonken. Dat werd bekendgemaakt tijdens een clubbijeenkomst in De Baander in Dalen. Voorzitter Jennie van Wieren van de grensoverschrijdende Rotaryclub kon deze verheugende mededeling doen. Wij waren zeer aangenaam verrast door deze gulle gave. Hartelijk dank!

Op 15 augustus is Esperanto weer zeer actief geweest. Ze hebben voor ons fonds heel veel werk verzet, zowel in de periode voor de actiedag als op de dag zelf. Het bracht maar liefst 300,50 euro op. Hartelijk dank voor jullie inzet en voor dit mooie bedrag!

Het jubileum van Lollypop in Coevorden is gevierd met een bijdrage aan ons fonds. Hartelijk dank voor dit mooie gebaar en natuurlijk onze felicitaties voor jullie! Er is 159,50 euro aan ons overgemaakt!

Print Friendly, PDF & Email